top of page

Kuvaussopimus

Alla esitetyt yleiset kuvausehdot ovat voimassa kaikissa kuvauspalveluissa, ellei asiakkaan kanssa ole toisin sovittu.

Ilmoitetut hinnat sisältävät alv 24%. Kuvaus maksetaan kuvauksen jälkeen laskulla, joka tulee sähköpostiin.

 Hinnaston ulkopuolelle jäävistä palveluista on sovittava etukäteen kirjallisesti.

Web-resoluution kuvatiedostosta ei suositella teetettävän printtejä. Nettikokoiset kuvat erottavat vesileimasta. Valokuvaaja ei ole vastuussa, mikäli asiakas teettää vesileimallisesta kuvasta printin ja se tulee huonolaatuisena.

TEKIJÄNOIKEUDET JA KÄYTTÖOIKEUDET

Kaikki tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajalla ja hän saa käyttää kuvia portfoliossaan, blogissaan, kuvakilpailuissa sekä muussa valokuvaukseen liittyvässä markkinoinnissa ilman erillistä lupaa. Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien esillepanossa. Lapsikuvauksissa valokuvaaja pyytää aina erikseen luvan julkaisulle.

Asiakas saa ostamiinsa kuviin vapaat käyttöoikeudet henkilökohtaiseen käyttöön. Kaupallinen käyttö ilman erillistä sopimusta on kielletty. Kaupalliseksi käytöksi luetaan kaikki yritysten markkinointi niin painetussa kuin digitaalisessa mediassa, mukaanlukien lehtikäyttö. Asiakas itse ei saa osallistua kuvilla kuvakilpailuihin.

Kuvien lähettämistä ei-kaupallisiin lehtiin, kuten rotujärjestöjen lehtiin tai kalentereihin, ei tarvitse kysyä erikseen lupaa kuvaajalta, kunhan kuvaaja on mainittu kuvan yhteydessä. Jos olet epävarma, kysy! 

VALOKUVIEN TYYLI, KATTAVUUS, AIKATAULU JA SÄILYTYS

Asiakas on tutustunut valokuvaajan portfolioon ja hyväksyy sen, että tyyli voi muuttua olosuhteiden, kuten sään, takia. Valokuvaaja ei takaa, että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Valokuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan oman harkintansa mukaisesti. Asiakas saa kuvauksesta valittavaksi 70-200 peruskäsiteltyä kuvaa, riippuen kuvauksen kestosta ja valitusta kuvauspaketista. Asiakas ei näe RAW-kuvia eikä niitä luovuteta asiakkaalle.

 

Koevedosgallerian kuvat asiakas saa viikon sisällä kuvauksesta. Valitut, ostetut kuvat, asiakas saa n. 2 viikon päästä kun lasku on maksettu. 

Valokuvaaja säilyttää kuvausten RAW-kuvia 1kk ajan ja varmuuskopioi asiakkaan ostamat kuvat kuvauksen jälkeen. Varmuuskopiointivelvollisuus päättyy 6kk kuvaustapahtuman jälkeen. Tämän jälkeen valokuvaajalla ei ole velvollisuutta säilyttää asiakkaan kuvia. 

ASIAKKAAN VASTUU

Asiakkaan vastuulla on taata valokuvaajalle työrauha ja toimia yhteistyössä valokuvaajan kanssa. Muussa tapauksessa valokuvaaja ei vastaa toimitettujen kuvien laadusta. 

Asiakas on aina vastuussa omasta lemmikistään ja omasta tekemisistään, kuten hevoselta tippuminen. Vaikka kuvauksissa käytettäisiin valokuvaajan kuvausriimua, on asiakas antanut siihen suostumuksensa ja on vastuussa, vaikka kuvausriimu rikkoutuisi tai eläin karkaisi. 

LAHJAKORTIT

Lahjakortit maksetaan etukäteen ja ne ovat voimassa 12kk ostopäivästä alkaen.

bottom of page